Krassen op mijn ziel

Vaak krijg ik reacties als “wat mooi dat je zo open bent over je eigen ervaringen”.

Ik kies daar heel bewust voor, want hiermee wil ik je vooral laten ervaren dat het écht kan. Dat je je worsteling met je gewicht en met eten echt kunt winnen.

Ook wil ik je graag laten ervaren hoe het voelt om écht begrepen te worden. Want net als veel van mijn klanten, en net als ik, ben je in het verleden al vaak genoeg aangelopen tegen coaches die dingen zeiden als “dat is niet zo verstandig” en “he, wat jammer nou dat je je niet aan de afspraak hebt gehouden”.

AUUUW. Als geen ander weet ik wat dit soort opmerkingen met je doen en dat het enige wat deze coaches, die over het algemeen zelf wel super slank zijn, bereiken is dat je heel hard weg wilt rennen. Dat doe je natuurlijk niet, want dat je jezelf een slappeling vindt is 1 ding, maar wat zullen zij wel niet van je denken als je nu opgeeft?
Maar ze moeten vooral niet denken dat je daar de volgende keer in al je onschuld 100% eerlijk gaat zitten zijn over hoe het nu met je gaat. Je bent niet gek.

Niet alleen hebben dat soort opmerkingen dus geen zin, de kritiek is vaak ook onterecht. Overgewicht is meestal geen kwestie van keer op keer móedwillig de verkeerde keuzes maken of écht niet snappen dat een appel een verstandiger keus is dan een gevulde koek.

En nu wil ik niet zeggen dat je als coach altijd ervaringsdeskundige moet zijn om een ander te kunnen helpen, het feit dat ik zelf geen maatje 36 heb geeft vaak toch al een ander gevoel. En juist door mijn eigen ervaring weet ik dat alleen kijken naar wát je eet vaak niet genoeg is. Ik kijk dan ook veel liever met je naar het wáarom van je keuzes in plaats van te constateren dat iets niet is gelukt en hoe jammer dat is. Dat wist je zelf namelijk ook al en je hebt mij dan ook niet nodig om jezelf een put in te praten.

Maar ik dwaal af :-).
Ik gebruik dus heel bewust mijn eigen ervaringen in mijn gesprekken, in mijn mails en in mijn social media berichten en daar horen ook foto’s bij. Dat doe ik nu al ruim 3 jaar en ik heb daar nauwelijks nog gevoelens bij. Soms lijkt het wel alsof mijn verhalen helemaal niet meer over mij gaan, maar over het leven van iemand anders en ik heb dan ook geen enkele schroom om foto’s van mezelf te gebruiken die duidelijk beeld geven van mijn eigen worsteling.

Tot het moment dat ik weer eens nieuwe foto’s aan het opduiken ben geweest en er eentje voorbijkomt die een blik aan herinneringen opentrekt. Zo’n moment waarop ik me besef dat het wel degelijk over mij gaat en welk verhaal hier achter zit. Dat ik er dan nu wel heel makkelijk over praat, maar dat mijn leven voor een groot deel altijd heeft gedraaid om eten en mijn gewicht en dat dit echt niet altijd makkelijk was.

Op zo’n moment voel ik de pijn van mijn 12 jarige ik die voor de zoveelste keer van school naar huis belt onder het mom “mam, kun je me komen halen want ik ben ziek” maar die in werkelijkheid weer het mikpunt van spot was waardoor vluchten de enige uitweg leek. Of de pijn van mijn 18 jarige ik die geen echte vriendinnen had omdat het hebben van vriendinnen betekende dat je dingen met hen moest gaan doen als zwemmen en uitgaan en dat je dus naar plekken toe zou moeten gaan waar ook anderen je zouden zien. De pijn van mijn 18 jarige ik die altijd alleen thuis zat in de weekenden en het daar gezellig maakte met chips en stukjes kaas. Of de pijn van mijn 33 jarige ik die trouwjurken zou gaan passen, maar in no time huilend in het pashokje stond omdat de verkoopster op strenge toon had gezegd dat ik er wel rekening mee moest houden dat ze niet veel jurken in de winkel had hangen in mijn maat.

Dat zijn de momenten waarop ik me heel goed realiseer welk gevecht ik heb geleverd en wat een enorme overwinning ik heb behaald. Dit zijn ook de momenten waarop ik nog vastberadener word dan ik al was om anderen te helpen om net zo goed een einde te maken aan hun gevecht, waardoor ik altijd bezig ben met plannetjes maken en nieuwe ideeën uit te werken om te zorgen dat ik mijn volgers en mijn klanten nóg beter kan helpen.

Mijn persoonlijke ervaringen hebben een litteken achter gelaten in mijn ziel, maar het verdriet heeft plaats gemaakt voor andere emoties als blijdschap, trots en gedrevenheid. Ik heb een nare periode om kunnen zetten in iets heel moois en ik wil niets liever dan jou hier deelgenoot van kunnen maken. Dit doe ik dan ook door onder andere door dit soort wekelijkse inspiratie mails naar je te sturen.

Helaas vraagt een echte verandering, een transformatie zoals ik heb ondergaan, alleen wel wat meer. Ik ben ook niet op een ochtend opgestaan met een briljante ingeving waardoor “mijn knop is omgegaan”. Sterker nog, ik zet dit niet voor niks tussen haakjes. Een echte verandering is geen kwestie van een knop die om moet, daar is wel wat meer voor nodig. Sorry voor de desillusie, maar wees niet getreurd: ik kan je namelijk helpen deze transformatie te bereiken.

Met mijn 1:1 traject “Ik bepaal zelf wel wat ik eet!” heb ik inmiddels al tientallen andere vrouwen geholpen om net als ik een einde te maken aan de strijd tussen af willen vallen en lekker willen eten, waardoor zij hun patroon van afvallen en aankomen konden doorbreken en moeiteloos kilo’s kwijt zijn geraakt omdat van volhouden eigenlijk geen sprake meer was.

Ben jij nu ook, net als deze vrouwen, toe aan rust in je hoofd, wil je weer kunnen genieten van eten zonder je schuldig te hoeven voelen en wil je niet meer de hele dag bezig zijn met eten? Wil je nu wel eens voorgoed van die ellendige kilo’s af zodat je je eindelijk weer eens lekker kunt gaan voelen in je eigen lijf? Dan is dit traject echt wat voor jou.
Via deze link plan je direct een intakegesprek in in mijn agenda:

Aanmelden “Ik bepaal zelf wel wat ik eet!”

Tijdens dit gesprek zullen we samen besluiten of het een GO of een NO wordt. Of het traject aansluit bij waaraan je op dit moment het meeste behoefte hebt en of jij met mij en ik met jou wil samenwerken. Want ik stel wel een aantal eisen aan mijn klanten. Zo is het cruciaal dat je bereid bent om in jezelf te investeren. En dan heb ik het niet alleen over geld, maar zeker ook over tijd. Want alleen de gesprekken met mij alleen gaan niet voor een verandering zorgen. De echte verandering komt tussen de consulten in tot stand door thuis aan de slag te gaan met de inzichten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen voor je veranderproces en betrouwbaar bent in het nakomen van afspraken met mij maar ook vooral in het nakomen van afspraken met jezelf. Met mijn traject bereik ik namelijk briljante resultaten, maar dat kan ik niet alleen.

Herken je jezelf in bovenstaande, twijfel dan niet langer en druk vandaag nog op de link:

Aanmelden “Ik bepaal zelf wel wat ik eet!”

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*