Over mij

Afvallen. En weer aankomen en weer afvallen en...

Wat onschuldig begon met een potje chroomtabletjes “tegen de trek” op mijn 12e, groeide uit tot een langslepende strijd met eten die uiteindelijk 25 jaar duurde. Die 25 jaar stonden in het teken van afvallen, aankomen en weer afvallen. Zo heb ik wat afgejojood tussen de 71 en de 107 kilo.

Waarom? Ik was te dik. Vond ik, maar vonden met name een paar van mijn klasgenootjes. Hoe schrijnend dan ook om op foto’s uit die tijd terug te zien dat ik helemaal niet abnormaal was, maar dat ik dit dus blijkbaar wel ben gaan geloven. Iets dat eigenlijk geen probleem was, is vanaf dat moment uitgegroeid tot een mega struggle! 

Hoe dat kon gebeuren, daar kwam ik achter toen ik me steeds meer ging verdiepen in menselijk gedrag en het functioneren van het menselijk lichaam en het brein. Zo kwam ik er achter dat uitgerekend dat, waarvan ik dacht dat het mijn ticket tot een leuk leven was, mijn allergrootste probleem bleek te zijn: namelijk mijn wens om af te vallen!

 

Afvallen zonder dieet

Eetvrijheid en rust in mijn hoofd

Het diëten zelf, in plaats van een gebrek aan wilskracht of discipline,  bleek de trigger te zijn die er voor zorgde dat verloren kilo’s mij steeds  weer terug wisten te vinden. En waardoor ik dus gevangen zat in een vicieuze cirkel van afvallen en weer aankomen. Daarnaast had ik naast ongewenste kilo’s inmiddels een flink verstoorde relatie met eten en mezelf ontwikkeld. Eten was of goed of slecht, gezond of ongezond en natuurlijk kon ik me nooit houden aan mijn voornemen om alleen gezond te eten. En als ik dan een keer iets snoepte of snackte, dan kon ik totaal geen maat houden en had ik pas rust als de zak leeg was. Waarschijnlijk weet jij als geen ander hoe schuldig of zwak ik me vaak voelde in die tijd.

Zodra ik me bewust werd van deze destructieve gevolgen van het op dieet zijn en het lijnen, ben ik daar dan ook mee gestopt. Ik heb er voor gekozen om de focus van mijn gewicht en mijn uiterlijk te verleggen naar een focus op mijn behoeftes en mijn totale welzijn. Met andere woorden: ik besloot goed voor mezelf te gaan zorgen. En wat heeft dat besluit mijn leven veranderd! Zo heb ik in de afgelopen jaren ervaren dat gewicht maar een cijfer is en niks zegt over of je wel of niet lekker in je vel zit. Ik ervaar nu eetvrijheid en dat heeft me heel veel rust gegeven in mijn hoofd. Rust en tijd die ik nu kan gebruiken voor die dingen die goed voor me zijn en waar ik echt blij van word!

emotie eten

Duurzaam afvallen in Alphen aan den Rijn

En een van die dingen was het opzetten van Grip op je eetgedrag in 2017. De vrouwen uit Alphen aan den Rijn en omstreken die mijn hulp zoeken, hebben net als jij (en ik destijds) de wens om blijvend af te vallen. Maar het diepe verlangen dat hier onder ligt is dat zij zich lekker in hun vel willen voelen en niet meer de hele dag met eten bezig willen zijn. 

Met hen ga ik dan ook aan de slag om hun haat-liefde verhouding met eten te doorbreken en een gezonde relatie met eten én met zichzelf te ontwikkelen. Duurzaam afvallen kan hier zeker een gevolg van zijn, maar is geen doel op zich. Als afvallen hét ticket tot geluk was geweest, dan bestonden vrouwen zoals jij en ik immers al lang niet meer 😉 . Hoewel het loslaten van de focus op afvallen vaak best even slikken is en ook niet iets wat je zomaar besluit te doen, blijkt elke keer maar weer hoe ongelooflijk waard het de energie is. Elke keer weer wanneer een cliënte na afloop van het traject glundert en zegt “je had gelijk!”, maakt mijn hart dan ook een sprongetje.

En dat gevoel van puur geluk, dat gun ik jou ook zo! 

Dus wil je af van die eetbuien of het overeten? Wil je ook graag een normale en relaxte relatie met eten? Ik weet dat het kan en ik help je graag!

Weetjes

Overweeg je nu om met mij samen te werken, dan zijn er wel een paar dingen die je van me moet weten. 

♥ Zo houd ik ontzettend van een grap en een grol. Dat betekent niet dat ik mijn werk niet bloedserieus neem, maar wel dat er ook gelachen mag worden. Het leven is al ernstig genoeg 😉

♥ Ik praat tegen katten. Niet alleen tegen mijn eigen exemplaar, maar tot grote ergernis van mijn man tegen alle katten (en honden overigens) die ik op straat tegen kom. En ze praten ook nog terug! (Geloof je me niet, probeer het dan eens zelf :-)). Helaas vergeet ik vaak dat niet iedereen dit doet, wat soms een beetje gênant is met een praktijk aan huis.

♥ Op mijn vrije momenten laat ik mijn agenda het liefst zo leeg mogelijk. Ik kan dan heerlijk genieten van een avondje Netflix, lezen, haken, een bordspel en een goed glas wijn! Maar ongepland op pad gaan of naar vrienden vind ik ook heerlijk. Zolang ik maar de ruimte ervaar van de “lege agenda” zodat ik kan kiezen waar ik zin in heb.

♥ Had je al in de gaten dat ik ook ontspanningsmassages geef? 

Lijkt het onderzoeken van een samenwerking je de moeite waard, kom dan gezellig op de koffie voor een gratis kennismakingsgesprek!

Ik begeleid ook online mocht je niet in de buurt wonen