Voor zorgprofessionals

Merk je dat je regelmatig vastloopt met patiënten als het gaat over hun gewicht? Dat je niet zo goed weet hoe je hen hier nog bij kunt ondersteunen, terwijl je echt wel ziet dat ze worstelen? Of dat je, als je heel eerlijk bent naar jezelf, opmerkt dat je een oordeel hebt over het feit dat veel van je patiënten na een afvalpoging weer aankomen? 

Weet dan dat je niet de enige bent. 

Maar weet ook dat je patiënten zich waarschijnlijk niet gehoord zullen voelen wanneer je blijft aandringen op een gezonder gewicht. Dat patiënten je hierdoor mogelijk zelfs gaan mijden, met alle risico’s van dien. Zij zijn zich namelijk als geen ander bewust van hun “faalervaringen”. De vraag is echter of de schuldgevoelens die zij hieromtrent ervaren terecht zijn. 

In onderstaande presentatie leg ik je uit waarom ik van mening ben dat niet het gewicht van jouw patiënten, maar een maatschappij die slank gelijk stelt aan gezond zijn, hier het daadwerkelijke probleem is. 

Neem 5 minuten de tijd en ontdek welke denkfouten er voor zorgen dat je patiënten nu inadequate “zorg” ontvangen en hoe ik je kan helpen hier verandering in aan te brengen.

Je patiënten zijn het waard!  

Heb je hierna vragen of wil je eens nader kennismaken? Stuur me gerust een mailtje op infor@gripopjeeetgedrag.nl.