Ervaringen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Grip op je eetgedrag
Average rating:  
 57 reviews
 by G

Een tijdje geleden kwam ik binnen met veel angsten en problemen rondom eten. Ik had erg last van eetbuien en werd daar erg onzeker van. Ik snapte niet waar die eetbuien vandaag kwamen en wilde ze ook helemaal niet hebben. Ik probeerde dat te compenseren door de dag erna bijna niet te eten en daardoor werd het allemaal erger. Ik durfde niet in het openbaar te eten en was altijd bang wat andere daarvan zouden vinden. Ik heb een stuk of 10 sessies gehad en er is heel veel veranderd. Ik heb nu zeer zelden een eetbui en als het gebeurd kan ik daar een stuk beter mee omgaan. Ik kreeg allemaal tips en opdrachten hoe ik hier mee om kon gaan en hoe ik met stress en andere moeilijk momenten om kon gaan in plaats van te gaan eten. Ik heb mezelf leren accepteren en ik ben weer gelukkig met mezelf.
Het is echt een aanrader om dit ook te gaan doen als je dezelfde of soort gelijke problemen hebt met en rondom eten en jezelf.

Echt bedankt voor alles!!!

 by Monique
nieuwe inzichten

Na een jaren lange strijd met mijzelf heb ik dan eindelijk de weg gevonden die belangrijk voor mij is. Leer eerst van jezelf te houden en gelukkig te zijn met wie je bent, want je gaat niet meer van jezelf houden en gelukkiger zijn dan als je het "ideale" gewicht hebt. Jaren heb ik hier naar gestreefd, maar samen met Annouschka heb ik mijn weg gevonden. Geen lijstjes meer waar ik mij aan moet houden, geen verboden producten meer. Wat een bevrijding!! Eten wat je lekker vind en je daar niet schuldig over voelen. Het geeft zoveel rust, waardoor je meer ruimte krijgt om echt naar je lichaam te luisteren waar ik behoefte aan heb. En dat kan van alles zijn, ik bestempel het alleen niet meer als ongezond of gezond. Het gaat om mijn balans en die kan niet uit een standaard dieet komen. Ik ben nou eenmaal niet standaard of gemiddeld!! Dat is niemand.
Als extra heb ik nu dat er langzaam wat gewicht afgaat, maar de grootste winst zit hem toch in dat ik mijzelf heb terug gevonden. Ik ben weer gelukkig met mijzelf.
Mocht je twijfelen om aan het traject te beginnen, dan zou ik zeggen het is nooit verkeerd om een betere versie van jezelf te creëren!!

 by Mirelle

Wat een eye opener !! Voor iedereen die er over denkt om opnieuw of voor het eerst de strijd met eten aan te gaan …. Grip op je eet gedrag ! Van jarenlang lijnen, aankomen , afzien naar “vriendjes” worden met eten . Geen koolhydraat vrij, calorie arm , minder vet , maar genieten van eten en jezelf juist wat toestaan . Luisteren naar je lichaam . Geen eet vijand meer . Ik ben blij dat ik Annouschka heb gevonden!

 by NB

Mijn grootste probleem is dat ik iedere dag opnieuw wilde starten met een dieet en hierdoor de hele dag aan eten dacht maar uiteindelijk at ik van alles. Waarna ik mij de volgende dag weer schuldig over voelde. Door het volgen van dit traject ben ik mijn keuzes wat betreft voeding bewuster gaan nemen. Ik maak de keuze wat ik op dat moment van de dag nodig heb zonder dat ik me schuldig hoeft te voelen. De grootste verandering die ik meegemaakt heb is dat ik niet meer eet uit automatisme zoals bv iedere avond voordat ik naar bed gaat iets moet snoepen. Ik ben heel blij dat ik traject heb gevolgd. Ik maak nu bewuster een keuze en geniet er ook van zonder mij schuldig te voelen.

 by Muriël
Aan de slag met jezelf

Ik startte het traject met de gedachten wel even 10 kilo lichter te zijn na 12 sessies. Al gauw bleek dat ik eerst met mezelf in balans moest gaan komen, voordat ik uberhaupt met afvallen bezig kon zijn. Ik heb heel prettige gesprekken gehad met Annouschka waarbij ik leerde op een andere manier naar mezelf te kijken en vooral te kijken wat ik nou echt belangrijk vond en waar ik blij van word.
Inmiddels heb ik mijn laatste sessie gehad en kijk ik weer positief naar de mogelijkheden om lekker in mijn vel te zitten.

 by Brigitte
Grip!

Je kunt wel gaan diëten, maar je moet bij de bron beginnen. Je innerlijke ik. Waarom eet ik…. Wat kan ik anders doen. Ik ben mezelf tegen gekomen maar weet nu ook mn snoepbuien aan te pakken. Hoe voel ik me erbij. Niet alleen dat maar ook mn eetpatroon is veranderd.Ik vond soep geen maaltijd. Nu kan ik dat accepteren. Eten met sportende kinderen, ik heb mn patroon gevonden. Mijn zwakte was tijdens het koken, de kastjes doorsnuffelen naar lekkers. Nu zet ik de iPad neer en kijk ondertussen tv.
De eerste sessies had ik soms dikke tranen. Maar nu…. De laatste 2 sessies straalde ik.
Trots op mezelf zijn,
Afgevallen ben ik nog niet. Maar ik ben veel bewuster van wie ik ben, hoe ik me voel en hoe ik daarmee om kan gaan ipv dat ik ga snoepen.

Liever een gezond leven met maatje XL/42/44 dan ongelukkig in maat M.
Ik mag er zijn.
Wees lief voor jezelf, ik ben het ook en dat voelt goed.

Bedankt Annouschka voor alle sessies. Soms met een traan maar uiteindelijk met die grote glimlach. Ik heb grip op mn eetgedrag!

 by Gitta

Ik heb geleerd om gevoelens te herkennen, dat ik ze toe mag laten en om ze te delen.

Ik heb geleerd dat ik mezelf mag toestaan om te eten, daarvoor hoef ik niet eerst op de klook te kijken.

Ik heb geleerd dat ik me niet hoef te schamen voor wie ik ben.

Ik heb geleerd om voedzamer te eten, omdat ik me daar prettig bij voel.

Ik heb geleerd om vooruit te denken bij drukte, om zo toch keuzes te kunnen blijven maken waar ik me goed bij voel.

Ik kan genieten van eten , een koekje of dropje pakken zonder dat het pak leeg hoeft en voor het eerst kan ik gewoon dingen op voorraad hebben, zonder dat het direct op hoeft.

Mijn hele kastje ligt nu zelfs nog vol chocoladeletters !

Ook kijk ik anders tegen allerlei keuzes aan zoals hoe ik me kleed. Ik ben wie ik ben en ik wil me lekker voelen in kleding die goed zit en die ik mooi vind.

Zo draag ik nu ook gerust een strak t-shirt, al was dat eerder ondenkbaar, want ik moest eerst nog afvallen…

Ik heb geleerd om goed voor mezelf te zorgen, waardoor ik een ander voedingspatroon heb gekregen en lekker in mijn vel zit!

Dank je wel!

 by Natasja
Lekker in je vel

Altijd maar op dieet van de een naar de ander. Zelf bijna een wandelend dieetboek. Afvallen lukt altijd, maar het vasthouden. De gesprekken met Annouschka hebben mij veel inzicht gegeven. Het gaat niet om afvallen via een dieetboek, maar hoe zit in je vel. Hoe zit je lekker in je vel? De fijne gesprekken gaven mij inzicht in wie ik ben en hoe ik wil leven. Welke zaken zijn voor mij belangrijk en hoe daar naar te leven. Goed naar jezelf luisteren en zorgen voor balans en rust. Fit zijn op een manier hoe ik dat zelf wil. Rust in je hoofd en leven en eten met plezier! Bedankt Annouschka voor je coaching. En voor iedereen die nog twijfelt om een traject te starten, DOEN!

 by B.
Grip op je leven!

Ik ben nog steeds sprakeloos van wat de sessies met Annouschka mij hebben gebracht. Ik heb eten niet meer nodig om met lastige gevoelens om te gaan, maar heb daarnaast zoveel geleerd over mezelf en dit werkt door op alle facetten van mijn leven! Ik doorzie patronen, leer anders communiceren, voel me heel sterk omdat ik regie ervaar over mijn leven. Eigenlijk zou dit Grip op je leven moeten heten!

 

 by Ine
Stoppen met calorieën tellen

2 jaar geleden ben ik gestopt met calorieën te tellen om af te vallen. Resultaat: 18 kilo kwijt!

Wat ik verwachtte van het programma vroeg Annouschka me. Met twijfel schreef ik op dat ‘ik kon blijven eten op mijn eigen manier’ Beetje vreemd, want daarmee was ik het jaar daarvoor 10 kilo aangekomen. Wat ik ermee wilde zeggen was dat ik genoeg had van voorschriften wat ik moest eten, wanneer en hoeveel. En nog erger wat ik vooral niet mocht eten.
Tijdens de coaching sessies heb ik geleerd dat plannen en regelmaat mij helpen om grip te houden op wat ik eet. Ik heb geleerd dat ‘streng’ zijn voor mezelf over wat ik (niet) mag eten het ongecontroleerd snacken in de hand werkt. Ik heb geleerd dat het eten van iets lekkers niet gebruikt moet worden als beloning omdat ik de week/maand ervoor zo goed m’n best heb gedaan met matig eten. Ook dan is maat houden moeilijk.
Dus nu neem ik elke dag een stukje chocolade bij de koffie. In het weekend een glaasje wijn met een handje noten en daar geniet ik met iedere keer weer van. Twee keer per week plan ik mijn avondmaaltijd vooruit met de ‘schijf van vijf’ als leidraad.
De tussendoortjes (rijstwafel, plakje kaas of fruit) houd ik erin om de tijd tussen de maaltijden te overbruggen. En ik voel hier prettig bij.
Annouschka bedankt voor de handvatten die je gegeven hebt om (eindelijk) grip op mijn eetgedrag te krijgen.

Page 1 of 6:
«
 
 
1
2
3
 
»