Ik bepaal zelf wel wat ik eet!

Herken je dit?

Je hebt al vaak genoeg aan jezelf bewezen dat je echt wel heel streng kunt lijnen en je weet hoe krachtig je je voelt op die momenten. Toch lijkt het wel of iets in jou gewoonweg nog sterker is dan je wil, want vroeg of laat komt er altijd weer zo’n ellendige snaaibui die alles verpest.

Direct na zo’n bui voel je je super schuldig en 10 kilo zwaarder op de koop toe. Je snapt helemaal niks van jezelf wanneer je merkt dat je uitgerekend op dat moment nog meer wilt eten!

Je weegt je de volgende ochtend direct om de schade op te nemen van je gesnaai. Soms lukt het je om daarna de vertrouwensbreuk met je vriendin Sonja B. weer te herstellen en jezelf weer op rantsoen te zetten, maar het gebeurt ook regelmatig dat je na het wegen direct op zoek gaat naar de overgebleven restjes van je snaaibui van gisteren… Sonja wie??

Zo word je continue heen en weer geslingerd tussen “niet mogen” en “toch doen” en tussen “alles of niks”. Je wordt er gek van!

Telkens begint je strijd opnieuw: op maandag, zodra je je winterkleren moet opbergen en de minder verhullende lente kleren tevoorschijn komen, voordat je deze zomer in je badpak moet, na een bourgondische vakantie, op 2 januari… Telkens heb je goede voornemens om vervolgens weer net zo makkelijk terug te vallen in je oude eetpatroon.

Je bent ten einde raad: de boerenkoolshakes komen je inmiddels je oren uit, maar je bent nog ver van waar je wilt zijn.

Tegelijkertijd ben je ook boos want het is toch niet eerlijk dat iedereen kan eten wat zij wil, behalve jij?! En je mag toch ook wel eens wat, dat heb je toch zeker wel verdiend na al die moeite?!

Hoe geweldig zou het zijn wanneer je eindelijk eens die befaamde knop kon vinden en omzetten?

Je niet meer steeds gedachten had aan eten en je gewoon maat kon houden?

Wanneer je weer oprecht zou kunnen genieten van eten, zonder na te hoeven denken over het aantal calorieën dat je net naar binnen hebt gewerkt en zonder een plan te maken over hoe je dit morgen nu weer gaat compenseren?

Hoe geweldig zou het zijn om eindelijk eens echt lekker in je vel te zitten?

Je strijd met eten wordt gevoed door je wens om af te vallen

Met het coaching traject “Ik bepaal zelf wel wat ik eet!” kan dit zomaar jouw werkelijkheid worden!

Samen aan de slag met de psychologie van eetgedrag

In dit traject staan jouw eetgedrag en eetgedachten centraal. 

Wát je eet heeft zeker invloed op de eetkeuzes die je maakt, maar wáarom je eet heeft dat ook! En ik durf te beweren dat je daar nooit eerder écht naar hebt gekeken. 

Maar wanneer jij snapt wáarom je keer op keer eetkeuzes maakt die haaks staan op wat je wilt bereiken, pas dan kun je grip krijgen op wat, hoeveel en wanneer je iets in je mond stopt.   

Gedurende 3 maanden word je individueel door mij gecoacht. Ik ontvang je graag in mijn praktijk voor een uitgebreide intake en 6 consulten van een uur. Ook ontvang je diverse oefeningen en opdrachten, de mogelijkheid tot tussentijds mailcontact en indien gewenst voedings- en beweegadvies.            

In deze 3 maanden leer je onder andere:

  • Om te eten op een manier die aansluit bij jouw unieke smaak, voorkeuren, wensen en behoeften;
  • Onderscheid te maken tussen echte honger en valse honger;
  • Welke onderliggende behoeften schuilgaan achter jouw verschillende vormen van honger;
  • Op een adequate manier te reageren op deze behoeften zodat je eten niet langer nodig hebt als vorm van compensatie, troost of beloning;
  • Om te gaan met gedachten, overtuigingen en gevoelens die je zullen proberen te verleiden om te kiezen voor oud gedrag.
Na afloop van het traject heb je helder hoe je de grip over wat en wanneer je iets in je mond stopt terug kunt pakken. Jíj bepaalt wat en wanneer je eet, niet de weegschaal, een dieet of een snaaibui.

En als kers op de taart zal je van lieverlee vanzelf een gezond gewicht krijgen, namelijk dat gewicht dat past bij gezond gedrag!

Het complete traject vraagt een investering van €547,- te voldoen bij aanvang van het intakegesprek.

Op verzoek kan het traject in 2 termijnen worden betaald. Hier zal geen meerprijs voor in rekening worden gebracht. 

Voordat je nu denkt dat dit misschien geen goed moment is omdat je nu net andere onvoorziene kosten hebt, of omdat je nu erg druk bent, geloof mij als ik zeg dat er nooit een geschikt moment zal komen. 

Wist je al dat ik officieel gewichtsconsulent ben en dat veel verzekeraars de investering deels vergoeden?

Dit moment is dus net zo geschikt als elk ander moment. Er is namelijk altijd wel wat. 

En nee, ik kan niet in je portemonnee kijken, maar ik kan je wel vertellen dat 25 jaar diëten mij veel meer geld, maar ook kostbare tijd en energie heeft gekost dan de investering die dit traject vraagt. Dus vind je het jezelf waard om nu eens voor een echte verandering te gaan en ja te zeggen tegen een gelukkig leven en lekker in je vel zitten? Verschuil je dan niet langer achter excuses en meld je vandaag nog aan. Je bent het zo waard!

Ik leer je dat lekker in je vel zitten en van jezelf houden los staat van je gewicht