Ontspanningsmassage

In mijn praktijk kom ik veel spanningsklachten tegen bij de vrouwen die ik begeleid bij het herstellen van hun verstoorde relatie met eten.

 • Deze vrouwen ervaren veel stress door de dagelijkse worsteling die zij ervaren met eten en de weegschaal. “Wat mag ik wel en niet eten? Het is me weer niet gelukt om vol te houden, wat ben ik toch een zwakkeling! Ik ben niet afgevallen, dus doe ik het niet goed…. “. Zomaar wat struggels waar deze vrouwen dagelijks mee te maken hebben.
 • Hierdoor zorgen zij vaak slecht voor zichzelf: ze moeten namelijk van alles en mogen veel dingen niet, waardoor ze vooral leven vanuit hun hoofd en nog maar weinig op basis van gevoel. Ze proberen krampachtig al hun, vaak zelfopgelegde, leefregels op te volgen waardoor zij zijn vergeten te lúisteren naar wat zij zelf wíllen en waar zij behoeften aan hebben. Hierdoor zijn zij de verbintenis met hun lichaam kwijtgeraakt.
 • Daarnaast zijn er vaak een hoop ballen tegelijk die ze in de lucht proberen te houden. Het werk, de kinderen, vrienden, familie, het huishouden, alles en iedereen is belangrijker dan dat zij zijn, waardoor ze zelf vaak pas op de 8, 9 of 10e plek komen. Hierdoor blijft er weinig tijd over voor de dingen die zij echt graag willen doen, waar ze energie en plezier van krijgen.
 • Tot slot hebben velen van hen, door de vaak jarenlang durende strijd met hun gewicht, een negatief zelfbeeld ontwikkeld. Ze stellen zichzelf vaak onrealistische doelen, waardoor faal op faalervaring hen als het ware continue heeft bevestigd in het “niet goed genoeg zijn”. Het gevolg hiervan is dat ze zichzelf onbewust beperken in het doen waar zij gelukkig van worden, omdat zij dit eerst “moeten verdienen”. “Pas als ik 10 kilo afgevallen ben, dan……”. Zo komt het idee om een ontspanningsmassage te ondergaan vaak niet eens in ze op. Daar zijn ze immers te dik en lelijk voor. Het idee alleen al dat een vreemde hun lichaam ziet in al z’n kwetsbaarheid en dan ook nog aanraakt….
 • Het gevolg van dit alles laat zich makkelijk raden: spanningsklachten en een gevoel van “niet lekker in je vel zitten”.

Het is mijn missie om, in het bijzonder, deze vrouwen te laten ervaren dat ontspanningsmassages:

 • direct zorgen voor verlichting van spanningsklachten;
 • positief bijdragen aan hun fysieke staat van welbevinden. De bloedcirculatie, de vochthuishouding en de ademhaling verbetert, waardoor afvalstoffen beter kunnen worden afgescheiden. Ook wordt het zelf-genezend vermogen van het lichaam versterkt door regelmatige massages.
 • de focus verleggen van het hoofd naar het lijf door de focus op aanraking. Hierdoor zullen zij als het ware gedwongen worden om weer te gaan voelen en om contact te maken met de signalen van hun lijf. Signalen die nu dikwijls genegeerd worden, terwijl hun lichaam juist via deze signalen laat merken waar het behoefte aan heeft en waar extra aandacht aan geschonken zou mogen worden. 
 • helpen bij het verkrijgen van een positiever zelfbeeld, doordat respectvolle, helpvolle en vriendelijke aanrakingen de ervaring met zich meebrengt dat zij zich goed kunnen voelen in hun lichaam. Dit stimuleert het liefdevol denken over en het behandelen van hun lichaam.
 • het geluksgevoel versterken door het vrijkomen van hormonen als dopamine (gelukshormoon) en oxytocine (knuffelhormoon), wat weer een positieve werking heeft op de eetkeuzes die zij maken.

Kortom: ik wil hen door middel van ontspanningsmassages helpen bij het ontwikkelen van liefdevolle relatie met zichzelf, wat tevens een voorwaarde is voor het kunnen ontwikkelen van een liefdevolle relatie met eten.

Herken jij jezelf hierin en lijkt het je fijn om zo’n ontspanningsmassage te ondergaan? Via onderstaande knop maak je rechtsreeks een afspraak in mijn agenda!

Twijfel je nog een beetje? Weet dan dat

 • mijn klanten mij ervaren als laagdrempelig en zeer toegankelijk, waardoor zij zich snel veilig voelen om zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven;
 • je mij eerst al je vragen kunt stellen en dat je altijd mag aangeven wanneer je iets onprettig vindt;
 • we niks doen wat jij niet wilt;
 • ik je non-verbaal, maar indien gewenst, ook verbaal door alle stappen van de massage heen begeleid, zodat je exact weet wat er gaat komen;
 • ik je volledig ontzorg: je hoeft dan ook geen voorbereidingen te treffen of naderhand handdoeken thuis te wassen :-);
 • ik er alles aan zal doen om je een geweldige ervaring te geven;
 • je daardoor ook niet zal vragen voor de massage te betalen indien je deze als onprettig hebt ervaren.

Tarieven

Intake                                                                                        Gratis

Ontspanningsmassage 30 minuten*                               €25,-

Ontspanningsmassage 45 minuten*                               €37,-

Ontspanningsmassage 60 minuten*                               €47,50

Ontspanningsmassage 75 minuten*                               €55,-

Ontstress-kuur (wekelijks, 6 x 75 minuten)                    €250,-

Specials:

Ultieme zelfliefde – massage abonnement (**)             €42,50/ mnd

Spaarsysteem(**)

Bring in a friend – actie (**)

Cadeaubonnen

* zie bij afspraak maken een omschrijving van de dienst

** vraag naar de voorwaarden

Speciale acties