Je weet niet wat je niet weet, snappie?

Helemaal opgelucht komt ze mijn kantoor binnen. “Je raadt het nooit!”, zegt ze, met de tranen in haar ogen. “Ik ben al weken van mijn migraine af!!”.

Al jarenlang kwakkelt een collega van mij met haar gezondheid. Flinke hoofdpijnen maken dat ze meerdere dagen per maand amper kan functioneren, zowel niet op het werk als thuis. Haar opluchting is een geschenk uit de hemel, want ik was bang dat ze van lieverlee af zou stevenen op een flinke depressie als er niet snel een oplossing zou komen.

Gelukkig is m’n collega een echte doorzetter met de nodige haren op haar tanden. Door haar volhardende instelling is het haar gelukt zich niet af te laten schepen door haar huisarts. Toen standaard migraine middelen niks voor haar deden en zij naar een pijnpoli werd doorverwezen om dan maar om te leren gaan met deze pijn, heeft zij aangedrongen op verder onderzoek en zo is zij uiteindelijk behandeld met bloeddrukverlagers, wat dus een enorme goede zet bleek te zijn!

Geen standaardoplossing, wat ik me heb laten vertellen, aangezien er namelijk niks mis is met haar bloeddruk. Het is dan ook geen oplossing uit de trukendoos van de huisarts en al helemaal geen oplossing waar zij zelf aan had gedacht.
En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want je weet immers niet wat je niet weet. Wat zij wél wist is dat ze dit zo niet langer wilde en dat het haar zelf niet lukte om tot verandering te komen.

Wanneer je wilt afvallen dan weet je dat je minder zult moeten eten dan je deed en op dat paard zet je dan ook al je geld in. Maar dat succesvol afvallen tussen je oren zit en dat alleen minder eten dáárdoor op termijn niet gaat werken, dat is geen algemene kennis. Niet heel gek dus dat je steeds op dezelfde manier aan de slag gaat, dat je steeds opnieuw een nieuwe lijnpoging onderneemt en op dieet gaat. Weliswaar misschien met een ánder soort dieet, maar het feit blijft dat je steeds alleen het “wat eet ik” aanpakt en niet het “waarom”.

Dit is exact de reden waarom ook vrouwen met een maagverkleining niet vanzelfsprekend op gewicht blijven. Zij kunnen in eerste instantie weliswaar minder eten, maar de drang naar eten, hun waarom, is met de operatie niet zondermeer opgelost. Er zijn dan ook vrouwen die na een operatie opnieuw aankomen.

De sleutel tot succesvol en blijvend gewichtsverlies ligt dan ook verscholen in de kennis over jouw “waarom”, over jouw eetgedrag. Kennis maakt het mogelijk om gericht actie te zetten op jouw persoonlijke knelpunten.

Dus weiger jij te accepteren dat je de rest van je leven op dieet moet en wil jij beter leren snappen wat er in je hoofd gebeurt en waarom je telkens weer de verkeerde eetkeuzes maakt om zo wél succesvol én blijvend af te kunnen vallen? Zoek dan, net als mijn collega, hulp bij iemand die deze kennis al wél heeft!

En laat ik nu net zo’n coach kennen ;-).
In 8 weken tijd help ik je een kijkje te nemen in jouw hoofd en leer je welke interventies jou gaan helpen om dit keer wél blijvend van die kilo’s af te komen. Zónder dieet.

Dus, blijf je liever nog wat langer aanmodderen door het zelf nog een keer te proberen of ben je inmiddels wel klaar voor een échte verandering?
In dat geval, let dan goed op!

Deze maand maak je kans om je investering van een coachingstraject bij mij, t.w.v. 399,- euro terug te winnen. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden vóór 1 oktober a.s.

Op 1 oktober maak ik bekend wie GRATIS een eind gaat maken aan het oeverloos diëten en het gejojo! Wie wil dat nou niet?
Je hebt nog maar 6 dagen om hiervoor in aanmerking te komen, dus wacht niet te lang!

Aanmelden doe je: HIER

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*