Hoe lang nog laat jij eten jouw humeur bepalen?

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver! Op een heuse catwalk bij een bedrijfsmodeshow mocht ik mijn bedrijf presenteren aan ondernemend Alphen aan den Rijn. In mijn mooiste outfit, vergezeld door een winterpeen en een zak M&M’s (om nog maar eens te benadrukken dat je echt niet alleen wortels hoeft te eten als je wilt afvallen), mocht ik 45 seconden mijn podium pakken, terwijl de presentatrices de door mij geschreven pitch afstaken. Super vet om te doen, maar wat duren 45 seconden lang zeg! Mijn voornemen om me niet ongemakkelijk te voelen, maar volop te genieten van het moment lukte dan ook niet voor de volle 100%, maar hé ik stond daar wel!

Dit zou ik toch echt een jaar geleden niet hebben kunnen bedenken. Sterker nog, ik vermeed netwerkbijeenkomsten als de pest. “Niks voor mij, daar vind ik mijn klanten niet”, was een heel goed excuus om dit soort “enge momenten” uit de weg te gaan. Tot mijn coach zei: “wanneer je verder wilt groeien met je bedrijf zul je een plan moeten maken en doelen moeten stellen. Nu is het net of je de lotto speelt en is het elke maand weer de vraag hoeveel klanten jou per toeval weten te vinden. Helemaal prima, maar dat is niet de werkmethode die past bij een succesvolle praktijk, dit is de werkmethode van een hobbyist”.

Nu denk je misschien, wat heb jij een feeks als coach! Maar geloof me, het is een wereldwijf. Eerlijk en recht voor z’n raap is zij als geen ander in staat om mij feilloos te wijzen op mijn verbeterpunten en saboterende gedachten. En dat is precies wat ik nodig heb, om verder te kunnen groeien. Zo heb ik inmiddels een prachtig traject draaien met mooie resultaten, echter kan ik nog zo goed zijn in wat ik doe, als ik niet goed wordt in, naast coach, ook ondernemer zijn, dan is het erg lastig om uit te breiden met mijn praktijk. En omdat ik het ondernemerschap niet met de paplepel ingegoten heb gekregen, heb ik hier dus hulp bij gezocht in de vorm van een business coach!

Naast een coach heb ik nu dus ook een plan om mijn business een level te upgraden en zichtbaarheid is onderdeel van dit plan. En dan vooral letterlijk zichtbaar zijn. Dus niet alleen op schrift en via social media, maar ook echt mezelf laten zien. Ik ben dan nu ook braaf vlogs aan het opnemen die te zien zijn op mijn social media, en ik moet van mijn coach “praten met alles wat beweegt”. Zo komt het dan ook dat ik sinds enige tijd de nodige netwerkborrels afstruin en dat ik afgelopen vrijdag op de catwalk stond. En dat was niet voor niets! Niet alleen was het super leuk en ben ik weer wat gegroeid door deze stap uit mijn comfortzone te zetten, ook heb ik allerlei nieuwe interessante mensen ontmoet die voor mij ook weer interessante connecties bleken te hebben. Super inspirerend!

Wat ik je hieruit wil meegeven is dat, wanneer je iets wilt veranderen, en of dat nu is dat je een betere ondernemer wilt leren worden, of dat je wilt afvallen, je hoeft het niet alleen te doen. Sterker nog, iedereen zou het zichzelf moeten gunnen om iemand te hebben die jouw waarheid ter discussie durft te stellen. Want je kunt nog zo hard je best doen, meer doen van hetzelfde gaat je alleen maar meer van hetzelfde resultaat brengen!

Dus hoe lang ga jij nog toestaan dat eten jouw leven en je humeur bepaalt? Denk je echt dat een nieuw dieet of nieuwe voedingshype je wel gaat brengen wat al die vorige pogingen niet is gelukt?
Of ben jij nu wel eens toe aan een echte verandering?

In dat geval kan ik je helpen om je patroon van afvallen en aankomen dit keer voor goed te doorbreken!

Maak vandaag nog een afspraak en kom gezellig langs voor een heerlijke kop thee of koffie om de mogelijkheden samen te bespreken! Zie ik je snel?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*