Ga niet op een Corona Crash-dieet!

In mijn berichten op Facebook en in mijn vorige blog heb ik vooral aandacht besteed aan het fenomeen dat ik Corona-kilo’s noem. Veel mensen eten op dit moment meer en ongezonder dan zij normaal gesproken doen en beginnen dit nu al aan hun kleding of aan hun gewicht te merken.

De veranderingen in onze structuur en ons ritme door de quarantaine- achtige status van ons land zijn hier onder andere debet aan. Maar ook alle verontrustende berichtgevingen en emoties die hiermee en met de genomen maatregelen gepaard gaan dragen hun steentje bij.

Maar, wat natuurlijk ook zomaar zou kunnen, is dat de berichten en dan met name het bericht over de vermeende correlatie tussen mensen met Corona op de IC en overgewicht, juist het tegenovergestelde effect heeft op jou. Namelijk dat je hier zo van bent geschrokken dat dit regelrecht je zoveelste trigger voor een nieuw dieet is geweest!

Een nieuwe motivatie of stok achter de deur om toch weer eens een poging te wagen. Immers zou je leven er wel eens van af kunnen hangen!

In dat geval zou ik je heel graag op andere gedachten willen brengen. Niet alleen omdat overgewicht al heel lang bekend staat als risicofactor voor een lang en gezond leven, maar ook omdat je met een dieet juist nu het tegenovergestelde bereikt van wat je wilt bereiken.

Wanneer je nu als een malle gaat afvallen door op dieet te gaan, loop je namelijk het risico een tekort aan voedingsstoffen op te lopen. Jouw eerdere pogingen zijn niet voor niks niet geslaagd: jouw lichaam bleef vragen om eten omdat je te weinig voedingsstoffen binnenkreeg. Een hele belangrijke reden om uiteindelijk de afvalpoging niet vol te kunnen houden en de ideale voedingsbodem voor het jojo effect.

Maar daarnaast is deze manier van afvallen ook killing voor je weerstand! Voedingsstoffen in de vorm van bepaalde vitamines en biologisch actieve stoffen ondersteunen je weerstand en dat heb je nu juist zo nodig! Niet handig dus om jezelf hierin te kort te doen.

Je kunt je dan ook beter richten op het zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat je Corona oploopt in plaats van je te richten op het snel kilo’s kwijt raken “voor het geval dat”. Dit doe je uiteraard door de richtlijnen van het RIVM nauwkeurig op te volgen.

Uiteraard kun je daarnaast wel kijken naar wat je kunt doen om zelf zo gezond mogelijk te blijven.

Naast aandacht voor voldoende beweging, ontspanning en slaap, is een gezond voedingspatroon hierbij cruciaal. Bijkomstig voordeel is dat je met een gezond voedingspatroon tegelijkertijd ook afvalt, maar dan op een gezonde manier en op een manier die blijvend is! Twee vliegen in 1 klap!

Dit is precies waarom toewerken naar een gezond voedingspatroon zo’n belangrijke eerste stap is in het traject “Ik bepaal zelf wel wat ik eet!”, het traject waarmee ik mijn klanten help om succesvol en blijvend af te vallen door weer de baas te worden over wat en wanneer zij eten.

Of dit traject mogelijk geschikt is voor jou? Dat weet je wanneer je de volgende vragen met “ja” kunt beantwoorden:

* Wil je afvallen?
* Wil je dit op een gezonde en verantwoorde manier doen?
* Ben je toe aan blijvend resultaat?

Scoor je 100% ja? Dan is dit jouw traject! Reageer dan onder dit bericht met “ja” en ik neem zsm contact met je op!

Twijfel je toch nog omdat je je afvraagt of dit nou wel zo’n geschikt moment is voor een traject? Lees dan mijn bericht op Facebook van vandaag maar eens! Vandaag is net zo’n goed moment als alle andere dagen van het jaar! Wel of geen Corona! Dat bewijzen mijn 2 nieuwste toppers maar even!

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*