Doe eens lief!

“Waarom lig je eigenlijk nooit met je buik in de zon?”, vraagt mijn man mij, terwijl we zaterdag lekker liggen te relaxen op ons terras…

Ehhh, dat is een goede vraag…
Heerlijk die directe vragen van hem. Niet oordelend maar puur vanuit interesse.

Het zijn dit soort momenten waarop ik mezelf steeds weer een stukje beter leer kennen omdat het me dwingt na te denken over waarom ik doe wat ik doe. Steeds als ik denk dat ik wel weet hoe het bij mij werkt, hoe ik denk over eten én mijn lichaam komt er toch weer een momentje van inzicht voorbij.

Ik koester dit soort momenten, want alleen als je snapt wat je doet, kun je je gedrag veranderen.

Het verbergen van mijn buik is echt gedrag dat past bij mijn “oude ik”. Ik heb mijn buik namelijk nooit mooi gevonden. Als echte “appel” heb ik altijd geprobeerd de aandacht af te leiden van mijn buik. Wijde shirts of truien, badpakken of tankini’s, laagjes, alles om vooral geen aandacht te vestigen op mijn lovehandles.

Blijkbaar zit dat nog zo in mijn systeem dat ik zelfs in alle privacy mijn buik onbewust bedek.

Nu is het niet zo dat ik mijn buik super mooi vind, maar omdat ik happy ben met de manier waarop ik omga met eten en omdat ik daardoor lekker in mijn lijf zit, is dit echt veel minder belangrijk geworden.

Dus heb ik dit weekend mijn buik voorgesteld aan de zon. Eventjes maar, want mijn huid is daar zo vreselijk wit na al die jaren van verstoppertje spelen en ik ben nu eenmaal een buikslaper, dus dit vraagt wat beleid. Maar wat voelde dat goed zeg! Ik ben weer een stukje bevrijd uit het hok waar ik mezelf jarenlang in heb gestopt! Dit smaakt zeker naar meer! Wel wat onwennig en om nu al bikini op het strand te gaan liggen is misschien een iets te grote stap, maar toch!

Ik heb het lichaam gekregen dat past bij mijn leefstijl. Deze kennis geeft mij macht. Macht om te veranderen wat ik niet kan accepteren en te accepteren wat ik niet wil veranderen. Hierdoor is de manier waarop ik naar mijn lichaam ben gaan kijken ook positief veranderd.

Wanneer je mij volgt dan is de kans groot dat jij worstelt met je gewicht en je lichaam en dat je het lastig vindt om op een vriendelijke manier naar je lijf en je eetgedrag te kijken. Toch zou ik je willen uitdagen om te kijken naar wat je wél mooi vindt aan jezelf. Probeer eens of je je negatieve, zelfkritisch blik wat kunt verzachten.

Wist je namelijk dat de manier waarop je denkt een ontzettend belangrijke factor is in het bereiken van jouw doelen? Zo geeft empathie je namelijk de ruimte zonder oordeel naar jezelf te kijken en je gedrag te observeren waardoor je de kans krijgt dingen anders te gaan doen. Je zelf alleen maar naar beneden halen over wat niet goed gaat levert je uiteindelijk slechts stress op en stress en succesvol afvallen gaan niet goed samen.

Dus laten we vandaag nog beginnen je gedachten positief om te buigen door minstens 1 ding te noemen aan jezelf dat je mooi vindt of waar je trots op bent en doe dat vanaf nu elke dag! Dat mag een kenmerk zijn van je uiterlijk maar ook van je innerlijke zelf of misschien wel over iets dat je hebt gegeten.

Doe gewoon eens lief tegen jezelf, je bent het zo waard en het helpt echt!

Zou je hieronder met me willen delen wat je vandaag hebt uitgekozen?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*