De kracht der gewoonte

Ik had echt genoeg gegeten, ik had niet eens trek! En toch gebeurt het me weer….

De frustratie van de vrouwen in mijn praktijk is vaak groot en ook zo herkenbaar. De reactie op dit soort situaties staat vaak bol van de zelfverwijten. Het is “stom, zwak en ongedisciplineerd”. Niet mijn woorden hè .

Eten, snoepen, snaaien op dit soort momenten heeft vaak weinig te maken met echte honger of echte trek. Voldoende eten gaat dit dan ook niet oplossen, de zelfverwijten zorgen alleen maar voor onnodige extra frustraties.

Wanneer je je realiseert dat je op dit soort momenten eet uit gewoonte en dat dit voor jouw brein net zo logisch is als dat je voor het naar bed gaan je tanden poetst, kun je stoppen jezelf kwalijk te nemen dat je steeds weer “faalt” en kun je op zoek gaan naar een passende oplossing. Deze gewoonten zijn vaak zo hardnekkig dat het besluit om niet te snoepen simpelweg niet genoeg is. Dit betekent dat niet jij, maar je aanpak om je snaaibuien tegen te gaan het echte probleem is!

Naast het eten uit gewoonte zijn er ook andere vormen van eetgedrag die aanzetten tot snaaien. Alle deze aanleidingen vragen om hun eigen aanpak. Het is dus belangrijk dat je inzicht krijgt in jouw type snaaimomenten!

Een mooie en eenvoudige eerste stap is om mijn gratis e-book te lezen over snaaibuien.
Deze kun je downloaden via:

https://gripopjeeetgedrag.nl/gratis-e-book/

Heb je naar aanleiding van het e-book vragen of herken je jezelf in een bepaald type eetgedrag en wil je weten wat jouw volgende stap kan zijn in het aanpakken van je snaaimomenten?
Neem dan contact met me op voor een gratis consult via:

Https://gripopjeeetgedrag.nl/contact/

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*