Afvallen maakt niet gelukkig

Ik was laatst op een concert in de buitenlucht, graadje op 25, muziekje, drankje, hapje, heerlijk! We waren ruim op tijd en hadden dus alle gelegenheid om eerst even lekker ongegeneerd mensen te kijken. Genieten vind ik dat!

Het was daar dat ik me realiseerde deze belangrijke boodschap met jullie te delen: wanneer je wilt afvallen, zorg dan dat je dit om de juiste redenen doet.

Vaak genoeg maak ik mee dat mensen denken dat zij gelukkig worden door af te vallen of dat zij meer zelfvertrouwen zouden hebben als ze maar een paar maatjes slanker waren.

Maar niks is minder waar! Sterker nog, vaak is overgewicht juist een symptoom van niet lekker in je vel zitten en niet de aanleiding!

Zo heb ik ooit zelf ondervonden dat ik, ondanks dat ik op dat moment 36 kilo (!) was afgevallen, ik mezelf nog steeds dik vond. Ik liet me volledig leiden door de weegschaal en ging mijn grenzen steeds naar beneden toe bijstellen tot een punt waarop ik leefde op blikjes slimvast maar geen ons meer afviel. Wat een frustraties!!!! Terwijl, wanneer ik nu foto’s van toen zag, ik denk, mens wat was je slank!!!!! Maar niet gelukkig….

En dat is niet zo vreemd, want ik ben ooit juist zo zwaar geworden dóórdat ik niet lekker in mijn vel zat!

Ik kon die dag dan ook niet anders dan vol bewondering kijken naar de volslanke vrouwen die zich overduidelijk wél relaxed voelde in hun lijf en wél die korte jurkjes en broeken droegen die ik nu nog alleen thuis aan zou durven.

Natuurlijk zou het voor hen ook een stuk gezonder zijn om af te vallen. Maar zo’n dag geeft mij weer even het bewijs dat zelfvertrouwen en geluk niet uit te drukken zijn in kilo’s.

Wat ik dus vooral kwijt wil is hoe belangrijk het is om de juiste doelen te stellen als je wilt afvallen. Wat wil je bereiken en als je heel eerlijk bent naar jezelf, gaat afvallen dat probleem dan echt voor je oplossen?

Hoe realistisch is jouw gedachte achter je wens om af te vallen?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*