Wat je vooral NIET moet doen met je zomer kilo’s

Het is zomer! Voor de een een reden om snel nog even wat kilootjes kwijt te willen. Voor de ander een reden om het diëten even “on hold” te zetten en in de vakantie modus te gaan: relaxen en lekker eten! Na de zomer deal je wel weer met die ongewenste vakantie souvenirtjes.

Hoe dan ook, is de zomer voor een jojo-er een perfecte aanleiding voor een nieuwe dieetpoging.

Voor degene die wat (vakantie) kilo’s kwijt willen heb ik het volgende advies: wat je ook doet, ga NIET crashen!

Crashen is een drastische beperking van het aantal calorieën dat je op een dag eet. Dit doe je omdat je weet dat je, om af te vallen, minder energie moet binnenkrijgen dan dat je verbruikt.
Logisch om te denken dat hoe minder je eet, hoe sneller je afvalt.

Deze gedachte klopt op zich ook wel. Het resultaat op de korte termijn zal dan ook zijn dat je in rap tempo afvalt. Maar de negatieve effecten op de langere termijn zijn vele malen groter en langduriger.

Crashen is namelijk ongezond. Om alle lichaamsfuncties goed uit te kunnen blijven oefenen, heeft het lichaam voldoende voedingsstoffen nodig, iets wat gewoonweg niet lukt wanneer je te weinig eet!

Wanneer je lichaam te weinig voeding binnen krijgt, zal het bovendien extra zuinig worden op zijn reserves. Hierdoor vertraagd je verbranding en dat wil je juist niet als je wilt afvallen!

Tot slot betekent een lagere verbranding dat je des te sneller weer aankomt wanneer je weer “gewoon” gaat eten. Eerdere crash pogingen zijn dan ook mede oorzaak van jouw gejojo!

Door gezond te eten, je lichaam te voorzien van voldoende voedingsstoffen en gedoseerd je energie-inname te beperken, kun je ook op een verantwoorde wijze afvallen. Weliswaar in een lager tempo, maar het resultaat is duurzaam en gaat niet ten koste van je gezondheid!

Download vandaag nog mijn e-book om direct een start te maken met gezond eten om vanuit daar gezond af te vallen.

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*