1 januari all over again?

Zomervakantie….. een moment van bezinning. Heerlijk toch die rust om weer even te evalueren waar je zoal mee bezig bent en vooral hóe je dit doet? Heb je jezelf doelen gesteld voor dit jaar, heb je afspraken gemaakt met jezelf, dan is de zomer een mooi moment om even te kijken of je acties nog in lijn liggen met deze doelen of dat je misschien voor de rest van het jaar je plannen om deze doelen werkelijkheid te maken moet bijstellen. Maar ook als je geen doelen hebt is zo’n moment van bezinning soms erg belangrijk om te voorkomen dat je geleefd wordt en dat je straks 80 bent zonder te weten hoe je daar nu gekomen bent.

De rust om even een terugblik te werpen op voorgaande maanden…
Voor mij levert dit eigenlijk altijd wel nieuwe ideeën en/ of inzichten op. Zo hebben wij deze vakantie onze woonkamer aangepakt. Al wel eerder knaagde er iets van onvrede over de inrichting, maar door de hektiek van alle dag zijn we aan dit gevoel voorbij gegaan. Totdat we in de zomervakantie alle tijd hadden toen in onze 2e week het weer eerder herfstachtig dan lekker zomers was. In alle rust hebben we een plan gemaakt en zijn aan de slag gegaan met een schitterend resultaat tot gevolg en nog belangrijker, het gevoel weer echt thuis te komen is weer helemaal terug!

Een andere opbrengst van de rust is een vrij opmerkelijke, namelijk de overgang die ik heb gemaakt van een papieren agenda naar de outlook agenda :-). Voor een ander waarschijnlijk geen “ding”, maar voor degene die mij kennen een bijzondere stap aangezien ik nogal een papierjunk ben (jaja ik weet het, dat is echt niet meer van deze tijd). Mijn familie kan mij uittekenen met een agenda en overal post-its :-). Ik word dan ook al jaren voor gek verklaard om mijn ouderwetse manier van werken, maar hé als je geen probleem ervaart, waarom zou je dan iets veranderen. Dat werkt zo toch bij alles? Nu mijn agenda steeds voller wordt met een baan als manager naast een lekker lopende praktijk realiseerde ik me vorige week dat de papieren agenda mij niet meer bracht wat ik nodig had. Dus heb ik plechtig afscheid genomen van mijn trouwe maatje en de dappere overstap gemaakt naar zijn digitale broertje.

En hoewel dit al redelijk baanbrekend is, want ik had echt maar 3 weken vakantie ;-p, kreeg ik toch ook nog een derde inzicht. Ik kwam namelijk tot de conclusie dat ik me veel te veel laat leiden door de hectiek van alle dag. Dat ik het voor iedereen zo goed mogelijk probeer te doen, maar dat dit niet zelden ten koste gaat van mijn eigen rust/ pauze momenten. Dus hup, gelijk in mijn digitale agenda ook pauzes ingepland. Gelukkig houd ik enorm van plannen en structuur, dus eenmaal gepland houd ik me ook graag aan mijn eigen afspraken. En het werkt als een trein! Ik ben niet alleen veel efficienter bezig door de blokkenstructuur die ik aan heb gelegd in mijn digitale agenda, ik ben ook nog eens veel relaxter doordat ik mezelf niet meer voorbij ren! Al met al een zeer geslaagde vakantie 🙂

Hoe is dit voor jou? Herken je dit, dat je in je vakantie altijd nieuwe ideeën opdoet en inzichten krijgt en denkt hé dit ga ik anders doen? Heb je na zo’n periode van rust ook dikwijls ideeën over je werk, wat er anders of beter kan? Of kom je misschien zelfs in de zomervakantie wel eens tot de conclusie dat je je werk eigenlijk niet meer zo leuk vindt? Of ben je er eindelijk toe gekomen om lekker veel te bewegen in je vakantie en ben je van plan dit vol te gaan houden zodra je weer aan het werk bent? Of heb je misschien nieuwe ideeën over je voeding?

Wees dan eens heel eerlijk: lukt het je dan ook hier iets mee te doen, of is het eigenlijk 1 januari “all over again” en blijft het bij goede voornemens?

Iets bedenken is niet hetzelfde als iets doen! Kom jij er nu deze zomer achter dat er geen progressie zit in je 1 januari doelen, dan kun je je nu opnieuw voornemen na je vakantie keihard te gaan knallen, maar de kans is groot dat je dit dan niet gaat lukken tenzij je je aanpak veranderd. Kom in actie! Zorg dat het niet bij je ideeën blijft! Voor je het weet is het weer 1 januari en kun je weer het zelfde lijstje met goede voornemens uit de kast trekken als op 31 december 2019.

Een manier om in actie te komen is door hulp te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld vandaag nog je eerste concrete actie ondernemen door onder dit bericht op de link te drukken. Ik heb namelijk een waanzinnig zomer aanbod voor je gemaakt om je te helpen er voor te zorgen dat je nu eens niet blijft hangen in goede voornemens! Zo’n aantrekkelijk aanbod kun je niet negeren, dus word je vanzelf in de actie gedwongen ;-)!

Wanneer je namelijk nu een afspraak bij me plant voor een kennismaking en je besluit om vóór 1 september 2020 te starten met het traject “Ik bepaal zelf wel wat ik eet!”, dan krijg je een waanzinnige BONUS: je ontvangt bij het traject een strippenkaart voor maar liefst VIER check up consulten TWV 150,- euro GRATIS! Als je hier niet van in beweging komt, dan weet ik het ook niet meer!

Heb je interesse? Druk dan hier en geef aan dat je interesse hebt in de zomerbonus! Easy peasie!

Share this Post

1 Comment

  1. Leuke blog….heb ik mij te vroeg ingeschreven dus. (Geeft niks hoor, leuke actie!) Doei Gera

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*