corrigerend ondergoed – the bomb!

We leven in een vrij land waar iedereen recht heeft op zijn of haar mening. Oke, dit onderwerp is moment nogal omstreden, dus of je dit ook zo ervaart is natuurlijk een tweede maar dat is een hele andere discussie.

En nu ben ik niet op zoek naar een discussie over gelijke rechten en discriminatie, maar toch denk ik soms wel eens dat sommige mensen dit recht ontzegd zou moeten worden…

Want het recht hebben op een mening, wil niet zeggen dat je je mening altijd maar moet ventileren. je mening kun je ook gewoon in alle stilte voor jezelf hebben. Gewoon omdat niet iedereen altijd zit te wachten op je mening.

Neem nou social media: ik ben zelf gek op Facebook en ook niet vies van een beetje “insta”, maar het nadeel van deze platformen is wel dat het de drempel om iets te zeggen, je mening te uiten zo laag is geworden dat de verbale diarree soms echt van je scherm afdruipt (sorry, ik hoop niet dat je erg visueel bent ingesteld :-)).

Zo zat ik me vanochtend ontzettend te verbazen over de reacties onder een reclame voor corrigerend ondergoed. Van die onderbroeken die je optrekt tot onder je bh. I love it!! Corrigerend ondergoed is the bomb!
Volgens de ene stroom “deskundigen” zou ik te beroerd zijn om af te vallen of te lui zijn om te sporten. Volgens het andere kamp betekent dit dat ik mijn lichaam niet accepteer en dat ik moet leren van mijn lichaam te gaan houden.

Nu weet ik wel dat dit soort reacties vooral veel zegt over degene die ze plaatst, maar met mijn pestverleden ben ik gewoon erg gevoelig voor opmerkingen over gewicht en uiterlijk. Niet omdat ik zelf nou zo ontevreden ben, maar wel omdat ik letterlijk mijn maag voel samenknijpen, wetende hoe dit soort opmerkingen bij vrouwen binnen kunnen komen.

En waarom? Wat is de reden waarom ze reageren? Je staat bij het kruidvat toch ook geen commentaar te leveren op de reclameproducten die jij niet nodig hebt. Scrol gewoon verder!
Of zouden dit soort mensen ineens allemaal behoefte hebben om voedingsscoach te worden, of hadden ze misschien stiekem liever als fitnessinstructeur gewerkt? Ga dat dan doen!!! Kom van je luie, veroordelende reet en ga mensen écht helpen in plaats van je mening rond te strooien die je niet eens kunt onderbouwen en waar echt niemand op zit te wachten…

Ik draag al jaren corrigerende hemdjes, gewoon omdat ik me daar happy in voel. PUNT. Verdere uitleg is helemaal niet nodig, want het boeit me niet wat een ander daar van vindt. Een ongevraagde mening gaat er niet voor zorgen dat ik geen hemdjes meer ga dragen, dus wat is het punt om je mening te ventileren? Of vind je het misschien gewoon lekker om mensen een  ongemakkelijk gevoel te geven? Was dan gewoon iets van tandarts geworden, dan had je er nog voor betaald gekregen ook!

Zo dat lucht op 😉

Heb jij wel eens last van ongevraagde meningen en in hoeverre beïnvloedt dit de keuzes die je maakt? Zou je dit met me willen delen?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*