We zijn gebouwd op schaarste maar leven in overvloed

De mens is een zoogdier, maar niet zomaar eentje! Wat ons namelijk onderscheid van andere zoogdieren is ons intellect. Wij zijn vele malen slimmer dan andere zoogdieren doordat we de mogelijkheid hebben om na te denken en daardoor niet uitsluitend afhankelijk te zijn vanuit instinct. Zo hebben we er voor gezorgd dat we altijd voldoende te eten hebben en dat we dit niet van het toeval en de jacht af laten hangen.
Ook hebben we het onszelf ontzettend makkelijk gemaakt door de boel te automatiseren. Briljant toch?

Of misschien toch niet?

Want we hebben meer dan voldoende te eten. Overal waar we komen worden we omringd door voedsel en verleidt tot eten. Daarnaast hoeven we weliswaar niet meer te bewegen uit pure noodzaak (om te kunnen eten of te voorkomen dat we worden gegeten), maar wordt het ons zo makkelijk gemaakt dat we ons er toe moeten zetten om te bewegen.

Wilma de Rek schreef een boek over moderne tijdziekten: waarom juist deze tijd leidt tot ziekten als burn-out, stress en overgewicht!

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*