Veranderen mag best een beetje pijn doen

Hoeveel pogingen heb jij al ondernomen om af te vallen?
Bij hoeveel van deze pogingen ben jij getriggerd door een dieet of methode die pretendeerde dat je “moeiteloos kon afvallen”? Slank terwijl je slaapt, of in ieder geval iets in die strekking?

Ik kijk momenteel mijn ogen uit. Wat een aanbod aan diëten en methodes die worden aangeprezen op social media en allemaal net doen alsof je succesvol af kunt vallen zonder moeite te hoeven doen. De ene “slank de zomer in”- challenge volgt op de andere, hypnose-technieken en sapkuren strijden met elkaar om de meeste volgers….

“Je hebt wel een hoop concurrentie, is dat niet lastig?”, vragen mensen mij wel eens? Maar dat valt echt reuze mee, want dit zijn geen concurrenten van mij. De mensen die zich laten verleiden door dit soort afslankfabels zijn namelijk nog niet klaar voor mijn traject en zijn dus niet mijn potentiële klanten. Die geloven nog in sprookjes en denken oprecht dat er wel een methode zal zijn waarmee zij moeiteloos kunnen afvallen.

En dat is oké, want ik snap dat, ik was jarenlang een van hen! Ik was tijdenlang boos dat ik niet kon eten wat ik wilde en was steeds opnieuw op zoek naar een quick fix voor mijn probleem, waardoor ik mijn geluk ophing aan beloftes die te mooi klonken om waar te zijn… en dat ook bleken te zijn.

Pas wanneer je bereid bent in te zien dat moeiteloos afslanken NIET bestaat, dat je verantwoordelijkheid moet nemen voor je probleem en dat dit moeite en inzet vraagt, pas dan ben je klaar voor mijn traject en pas dan kan ik ja zeggen tegen een samenwerking.

Hiermee zeg ik overigens niet dat je afvalpogingen tot nu toe moeiteloos wáren. Want wat je werd verkocht als een quick fix, bleek al snel het zoveelste programma met strenge dieet-regels. En het opvolgen van strenge regels is never nooit moeiteloos… Ook is het uiteindelijk niet vol te houden waardoor het niet eens werkt. Je bent dus ook nog eens dubbel en dwars genept…

Hoe je het ook wendt of keert zal elke afval poging het nodige van je vragen. Dan kun je daar toch ook maar beter bewust voor kiezen en er voor zorgen dat je inspanningen er echt toe doen en wel vol te houden zijn?

Of geloof je nog steeds dat er wél een wondermiddel bestaat, maar dat je dit gewoonweg nog niet hebt gevonden?
In dat geval zou ik zeggen, keep on dreaming en zoek vooral lekker verder 😉

Wanneer je daarentegen bereid bent om vanaf de start te accepteren dat je moet werken voor succes, dat veranderen best een beetje pijn mag doen, zullen we dan samen eens een bakkie doen terwijl ik je ondertussen uitleg hoe je met de juiste inspanning je doelen wel kunt realiseren?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*