Van mij mag alles

Er is taart en cake en er ligt een grote doos merci op de tafel in het kantoor bij mijn andere werk…een collega is terug van zwangerschapsverlof, een andere collega heeft een andere functie en gaat ons team verlaten. “Nou, en dat met een voedingsconsulent in de zaal, jij zal wel denken!”, wordt er geroepen.

Maar ik denk helemaal niks…

We zijn uit eten met familie en op de vraag van de serveerster of we nog een dessert willen kijkt iedereen naar mij wanneer ik zeg  “ja, lekker”.
“Als de gewichtsconsulente ja zegt, dan mag het, dus kom maar op met die kaart!”.

Maar van mij mag alles…

De meeste mensen associëren mijn werk met regels over voeding. Mag dit? Kan dat? Heel begrijpelijk, want in mijn branche is dat, helaas, ook waar het meestal over gaat.

Maar niet in mijn praktijk. Bij mij mag je alles, je maakt namelijk je eigen keuzes. Als je je er maar bewust van bent!

In plaats van mijn klanten te leren voeding op te delen in “goed of slecht” vind ik het namelijk veel belangrijker om mensen te leren wat hun lichaam nodig heeft om goed te functioneren en gezond te blijven en om hen te helpen inzicht te krijgen in “het waarom” van bepaalde keuzes die zij maken.

Want veel vaker dan dat mijn klanten echt totaal onwetend zijn over wat goed voor hen is, zijn zij zich vaak onbewust van wat maakt dat zij toch die zak chips opentrekken in de avond, nadat ze zichzelf iets anders hadden voorgenomen.

Bewustwording is de sleutel tot succes! Leren bewust je eigen keuzes te maken zorgt voor een duurzaam resultaat, daar waar regels in eerste instantie heel lekker lijken, maar uiteindelijk leiden tot totale anarchie!

Wanneer je naar je eigen voedingspatroon kijkt, welke regels heb jij jezelf dan opgelegd?

Zou je ze hieronder met me willen delen?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*