Over mij

Graag stel ik me even aan je voor! Ik ben Annouschka van Leersum, gediplomeerd gewichtsconsulente en ervaren jojo-er. 

Sinds 2017 ben ik de trotse eigenaar van mijn eigen praktijk voor gewichtsbeheersing. 

De passie voor het oprichten van mijn praktijk komt voort uit de overwinning van mijn jarenlange obsessie met overgewicht. Al vanaf jongs af aan heb ik geworsteld met mijn gewicht. Ik heb diverse diëten gevolgd, vaak ook met succes. Helaas was er steeds dat terugkerende probleem: het succes was slechts tijdelijk. Zodra ik tevreden was met mijn gewicht en weer “normaal” ging eten, beslopen de kilo’s mij tot het punt dat ik me voor de zoveelste keer realiseerde dat ik weer flink was aangekomen. Aangezien ik wel succesvol kon afvallen, zou het wel aan mij liggen dat het me niet lukte om op gewicht te blijven. Tijd voor een nieuwe poging… misschien dat het mij met dat nieuwe dieet wel ging lukken…

Een aantal jaren geleden kwam ik vanuit persoonlijke interesse in aanraking met de opleiding tot gewichtsconsulente. Er ging een wereld voor mij open! Wat heb ik mezelf al die jaren toch aangedaan, maar vooral ook tekort gedaan met al die ongezonde diëten!

Met de nieuwe inzichten die ik kreeg ben ik gaandeweg mijn eigen eetgewoonten gaan analyseren en bijstellen. Al snel merkte ik dat ik meer energie kreeg, waardoor ik ook meer zin had om te bewegen. Ik begon mij steeds fitter te voelen, waardoor het gezond eten en bewegen extra werden gestimuleerd. Omdat ik mezelf had belooft nooit meer te hoeven wegen, had ik eerst niet door dat ik me niet alleen beter ging voelen, maar dat ik ook afviel. Van lieverlee werden mijn kleren te groot en was plots daar het moment dat ik weer in m’n oude broeken paste! Ik realiseerde me dat ik niet het gevoel had gehad op dieet te zijn! Geen gevoel van beperkingen, maar juist een verrijkt gevoel met nieuwe energie, waarbij afvallen meer voelde als een bijkomstig gevolg van mijn veranderde leefstijl, dan als een doel op zich!

Vanaf dat moment, waarop ik me realiseerde dat ik mijn eerste klant was, ben ik vastberaden om mijn kennis en ervaring in te zetten om ook anderen te helpen door een praktijk te openen. Ik zie heel veel mensen om mij heen dezelfde strijd leveren met overgewicht. Dikwijls is snel afvallen het belangrijkste doel van mensen die op dieet gaan. Hierdoor wordt vaak gekozen voor extreme maatregelen als een dieet met extreem weinig calorieën (crashen), of een dieet waarbij bepaalde voedingsstoffen zoveel mogelijk worden uitgesloten (bv een koolhydraat arm dieet). Ook op het gebied van bewegen gebeurt het regelmatig dat een inactieve leefstijl wordt ingeruild voor een zwaar intensief bewegingsprogramma. Jojoën is helaas het enige blijvende resultaat voor alle moeite.

Ik wil mijn klanten helpen om een gezond, stabiel gewicht te bereiken waarbij de focus ligt op een gezonde, prettige leefstijl in plaats van de cijfers op de weegschaal! 

Groetjes,

 Annouschka van Leersum