Over mij

Eten was mijn grootste vriend en tegelijkertijd mijn grootste vijand

Wat onschuldig begon met een potje chroomtabletjes “tegen de trek” op mijn 12e, groeide uit tot een lange reeks van afvalpogingen die uiteindelijk 25 jaar duurde. Tijdens mijn meest succesvolle poging viel ik maar liefst 36 kilo af! In diëten was ik best goed… in volhouden helaas wat minder. In die 25 jaar heb ik dan ook gejojood tussen de 71 en de 107 kilo.

Overgewicht was niet vreemd in mijn familie. Ik kan me niet anders herinneren dan dat er altijd wel iemand op dieet was. “We hebben met het uitdelen nu eenmaal vooraan gestaan”, grapte mijn moeder dan. Dit klinkt bijna alsof het geen probleem was, maar dat was het voor mij wel degelijk! Mijn klasgenoten maakten namelijk heel duidelijk dat ik niet voldeed aan de norm. Ik werd flink gepest en ik schaamde me daardoor voor mijn lijf. De gymles met name was ronduit verschrikkelijk en kleren kopen niet te doen. Ik raakte tijdens mijn schoolperiode in een sociaal isolement waarbij eten zowel mijn beste vriend als grootste vijand werd. Ik werd steeds zwaarder om uiteindelijk rond mijn twintigste mijn zwaarste punt te bereiken.

Een jaar of 5 geleden kwam ik per toeval in aanraking met de opleiding tot gewichtsconsulent. De manier waarop werd gesproken over afvallen en diëten viel mij op, omdat dit haaks stond op wat ik van huis uit altijd had meegekregen en voor lief had genomen. Ik kwam er in die periode achter dat slanke(re) vrouwen om mij heen helemaal niet leven op wortels en bleekselderij-smoothies en dat aankomen van de wind flauwekul is. Met deze nieuwe inzichten ben ik toen aan de slag gegaan en werd ik mijn eerste klant. Met succes! Inmiddels voel ik me energieker en fitter dan ooit, zit prima in mijn lijf, kan vrijuit bewegen en geniet nog steeds van lekker eten. De stapel broeken in mijn kast van maat 40 tot en met 52, heb ik uitgedund tot maat 42. Ik ben geen slanke den, maar goed genoeg en zeer tevreden!

Mijn visie op afvallen

Afvallen is geen doel op zich, maar een welkome bijkomstigheid van een gezonde, prettige leefstijl. Vanuit deze visie zet ik mijn ervaringen en kennis nu in om andere vrouwen te helpen hun haat-liefde verhouding met eten te verbreken. Hierbij staat niet de weegschaal centraal maar hoe mijn klanten zich voelen in hun lijf en hoe zij zich voelen bij hun leefstijl. Niks is goed of fout en gemiddelden, daar doe ik niet aan. Mijn klanten zijn namelijk, net als ik, stuk voor stuk uniek!

Wat je over mij moet weten

Ik ben altijd vrolijk en ik houd ontzettend van een grap en een grol. Ik ken de pijn van mijn klanten als geen ander, maar meehuilen is niet mijn stijl. Dat betekent niet dat ik mijn werk niet bloedserieus neem, maar wel dat ik niet zo goed ben in “bij de pakken neer gaan zitten”. Het heeft mij 25 jaar gekost om te komen waar ik ben en ik weet dus dat het kan. Waar mijn klanten twijfelen heb ik genoeg vertrouwen voor ons allebei. Met de juiste inzet van mijn klanten is dit een magische combinatie gebleken!

Typisch Annouschka

♥ Ik heb een hekel aan koken en mijn lasagne komt dan ook gewoon uit een pakje.   

♥ Ik praat tegen katten. Niet alleen tegen mijn eigen 2 exemplaren, maar tot grote ergernis van mijn man tegen alle katten (en honden overigens) die ik op straat tegen kom. En ze praten ook nog terug!  Ik vergeet altijd dat niet iedereen dit doet, wat soms wat gênant is met een praktijk aan huis…😉.

♥ Ik ben een echt ochtendmens. Wil je iets van me weten, dan kun je me beter om 05.30 uur een appje sturen dan na 20:00 uur.

♥ Op mijn vrije momenten laat ik mijn agenda het liefst zo leeg mogelijk. Ik kan dan heerlijk genieten van een avondje Netflix, lezen, haken en een goed glas wijn!

 

Lijkt het onderzoeken van een samenwerking je de moeite waard, kom dan gezellig op de koffie voor een gratis kennismakingsgesprek!