Ik ben ook geen slanke den

Ik ga even heel eerlijk tegen je zijn.

Toen ik net mijn praktijk opende dacht ik wel eens, “kan ik dat wel maken”? Ik ben toch ook geen slanke den? Ga ik nu anderen echt vertellen hoe het moet?

Inmiddels weet ik waarom deze gedachtegang niet klopt. Ja, ik kan dat zeker wel maken! Want nee, ik vertel je niet hoe het moet! Maar ik weet wel dat het anders kan! Dat je echt een stuk gelukkiger en fitter kunt zijn wanneer je regie hebt over eten, in plaats van dat het eten regie heeft over jou en ik ben het mezelf en jou verplicht om deze kennis te delen!

Daarvoor hoef ik echt geen maatje 36 te hebben. Sterker nog, ik ben nu gelukkiger dan toen ik op mijn aller lichtst was! Het verschil zit ‘m voor mij in het feit dat ik naast te letten op mijn gezondheid ook gewoon heerlijk kan genieten van eten. Ik leef weer! In de periodes waarin ik op dieet was, was daar echt geen sprake van. Dan moest ik afzien, want slank(er) worden en genieten kon toch zeker niet hand in hand gaan?

En als ik dan al slank was, dan voelde ik me nog steeds dik, omdat ik helemaal niet in contact stond met mijn lijf, maar slechts oog had voor de cijfers op de weegschaal.

Maar nu, nu ben ik goed genoeg! Niet slank volgens de encyclopedie, maar absoluut goed genoeg. Ik eet gezond en geniet ook van een heerlijk biertje, stukje chocolade of een frietje! En goed genoeg betekent voor mij ook dat ik mijn lasagne gewoon maak uit een pakje. Ik houd nu eenmaal niet van koken, dus maak ik hierin bewust een keuze.

Wanneer is goed voor jou goed genoeg? Welke doelen stel jij jezelf? Heb je een realistisch beeld van hoe je je leefstijl moet afstemmen op die doelen? Maakt dat vooruitzicht je gelukkig?

Zo niet, think again! Ga voor een leefstijl die je wel past, die je niet stiekem toch weer overboord zet wanneer je het doel van je weegschaal hebt bereikt, want dat is jezelf echt voor de gek houden!
Geloof me, ik kan het weten :-)!

Share this Post

1 Comment

  1. Helemaal mee eens. Ook ik heb geen maatje 36. En ik weet inmiddels ook dat slank geen synoniem van gelukkig is. Collegiale groet, Anneke Ypma Gewichtsconsulente al

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*