Herken je dit?

Je bent niet dom en je weet heus wel dat een zak chips meer calorieën bevat dan een appel. Toch lukt het je niet om de kilo’s die je met bloed, zweet en tranen bent kwijtgeraakt, er af te houden.

Het lijkt wel alsof je kilo’s oploopt als een verkoudheid. Hoe kan het anders dat juist jij te zwaar bent terwijl je vrienden allemaal een dessert nemen na het eten daar waar jij juist afslaat?

Je kunt niet meer genieten van eten. Je voelt je vaak schuldig en stiekem zie je dan ook als een berg op tegen verjaardagen en feestdagen, de momenten die je vroeger juist zo gezellig vond.

Ondanks je grote wens om af te vallen heb je geregeld last van snaaibuien. In de ochtend gaat het goed en lukt het je streng te zijn voor jezelf. Maar in de loop van de middag voel je het al opkomen. Je weet dat dit mis gaat. Zodra je de kans krijgt en niemand je ziet ga je je te buiten aan zoete en/of vette snacks.

Je hebt inmiddels alle diëten al geprobeerd, maar niks werkt blijvend! Je raakt moedeloos van de tegenstrijdige adviezen. Waar doe je nu goed aan? Misschien dat je dan toch die nieuwe voedingshype een kans moet geven?