Goedkoop is duurkoop

Onlangs liep ik in de Gamma, op zoek naar een potje witte verf. Een redelijk eenvoudige opdracht zo op het oog. Tot je bij het verf schap komt…. Al die merken en soorten en zelfs in wit heb je ook heel veel tinten :-(.

Uiteindelijk heb ik me maar laten leiden door de prijs, want het is toch maar een busje witte verf, wat voor verschil kan daar nu helemaal in zitten…

Eenmaal thuis zie ik dat op de bus staat dat je de ondergrond eerst in de grondverf moet zetten. Ja hoor, nou lekker dan, zou ik alsnog een hoop geld kwijt zijn.
Omdat de ondergrond van het te schilderen kozijn toch al licht is, besluit ik het beter te weten dan de instructie op de pot en ga aan de slag.

Nu heb ik geen hekel aan verven, hooguit aan het ritueel wat er aan voor af gaat: schuren, schoonmaken, afplakken… maar verven zelf vind ik eigenlijk best leuk.
Maar, zoals voor veel klussen geldt, is het halve werk al gedaan als je goede spullen hebt.

Mmm ja en daar zat wel een dingetje. Want uiteindelijk heb ik mijn kozijn dus 3 x moeten verven om het een beetje goed gedekt te krijgen en eerlijk gezegd ben ik niet helemaal tevreden. Het wit is een soort van heel licht blauwig zo helder…

Zo zie je maar dat goedkoop uiteindelijk toch altijd duurkoop is, tenzij je settelt voor iets dat je niet echt mooi vindt. Een lesje dat ik eigenlijk al lang wist. Ik heb in de afgelopen jaren wel geleerd dat geld niet onbelangrijk is, maar dat het resultaat uiteindelijk de échte waarde van iets bepaalt.

Precies de reden waarom ik mezelf geregeld een portie inspiratie gun van mijn eigen coach. Ik kan namelijk alles zelf wel proberen te bedenken, wat in ieder geval een stuk goedkoper zou zijn. Maar je weet nu eenmaal niet wat je niet weet en daarnaast is er altijd die blinde vlek die maakt dat je in je eentje nu eenmaal niet zo hard groeit als samen. Mijn coach heeft haar waarde allang bewezen, dus ben ik gestopt met aanmodderen en ga ik echt niet zoeken naar een goedkopere variant.

Hoe lang worstel jij nu al in je eentje en wat maakt dat je jezelf geen goede “pot verf” gunt? Is dat omdat je geld uit wilt sparen of ben je net zo eigenwijs als ik met m’n pot verf en denk je het zelf wel te weten.
Hoe dan ook durf ik te beweren dat het door-emmeren in je eentje uiteindelijk meer geld kost dan wanneer je investeert in een goede coach. En dan heb ik het nog niet eens alleen over materiële kosten. Denk maar eens aan alle tijd en frustratie die je al hebt zitten in je relatie met eten, zonder succes. Want als je het zelf had geweten, dan had je nu deze blog niet zitten lezen toch?

Zou je met me willen delen wat jou tegenhoudt om hulp te zoeken bij je worsteling met de kilo’s?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*