Broccoli met knakworst

Vanochtend kwam ik bij m’n rondje social media een bericht tegen dat een berg aan herinneringen opriep. Niet m’n fijnste herinneringen overigens.

Het artikel gaf 4 eet-tips om succesvol af te vallen. Na de standaard dooddoeners “stop met suiker” en “stop met koffiemelk”, stuitte ik op de tip “eet elke ochtend een grapefruit”.

Zucht… ongelooflijk dat mensen nog steeds met dit soort tips durven te smijten zeg. Nou ik kan je vertellen dat als dit echt zou helpen, mijn worsteling met de kilo’s 27 jaar geleden al was opgelost als sneeuw voor de grapefruit!

Ik kan het me nog zo goed herinneren… 16 was ik toen ik een dieet volgde via de sportschool. V.R.E.S.E.L.I.J.K!! Ik denk dat dit echt m’n slechtste dieetherinnering is en als ik er nu aan terugdenk krijg ik bijna medelijden met mezelf dat ik me zo heb laten verleiden door de belofte van een slank lijf, dat het me blijkbaar waard was m’n eten bijna kotsend naar binnen te werken.

Niet alleen kreeg ik joekels van vitamine pillen en zogenaamde vetverbranders die ik moest slikken (en ik krijg nog geen paracetamolletje weg he! ), maar ook moest ik dingen eten die ik echt niet lekker vond en ook nog eens in enorme hoeveelheden.

Borden aardappels waar een volwassen man niet goed van zou worden, elke dag een grapefruit (veel te bitter voor mijn 16 jarige onderontwikkelde smaakpapillen) en mijn meest gehate maaltijd ever: broccoli met knakworst

In 16 weken tijd was ik dan wel 9 kilo afgevallen, maar gillend gek van al dat “moeten” en walgend van de geur alleen al bij het opendraaien van het potje vetverbranders (waar ik de geur overigens nog steeds zo van kan oproepen), was ik er na 4 maanden wel hélemaal klaar mee.

Niet heel vreemd dat ik daarna dan ook gewoon weer terugviel in mijn oude eetpatroon en ook weer aankwam…

Nu weet ik inmiddels dat succesvol afvallen ‘m echt niet zit in bepaalde productkeuzes. Dat er niks “magisch” is aan een grapefruit en dat het helemaal niet erg is als je liever bietjes eet dan broccoli. Als ik dat toen toch eens had geweten….

Wat is het meest vreselijke dat jij jezelf gedwongen hebt te eten omdat je dacht dat dát jouw magische sleutel tot een slanker lijf zou zijn? Zou je dat met me willen delen?

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*