Alleen een echte keukenprinses wordt slank….

…dat is wat in mijn ogen maar al te vaak gesuggereerd wordt. Want serieus, je hoeft maar een tijdschrift open te slaan en de meest ingewikkelde baksels en bouwsels worden prominent in beeld gebracht. Havermout taartjes met vers fruit en plantaardige yoghurt als ontbijt, of bananenpannekoekjes met noten en bosbessen. Het liefst zónder suiker bereid én als het even kan lactose vrij, want “dat is gezond”.

Ik heb hier om meerdere redenen moeite mee. Niet in de laatste plaats omdat, wanneer ik terugdenk aan de periode waarin ik heel gevoelig was voor nieuwe diëten en voedingshypes, mij de moed acuut in de schoenen zou zakken bij dit soort berichtgevingen. Ik houd namelijk niét van koken en ook niét van bakken. Los van het feit dat ik niet zou weten waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Afvallen zou voor mij dus niet zijn weggelegd, tenzij ik op zoek zou gaan naar een privé kok (wat dan wel weer aantrekkelijk klinkt ).

Natuurlijk zien die ontbijttaartjes er prachtig uit, maar ik ben van mening dat het juist belangrijk is, wanneer je succesvol en blijvend wilt afvallen, dat je weer nórmaal leert eten. En voor mij blijft een taartje dan toch echt een taartje!

Nee hoor, ik doe hier niet aan mee. Ik verspil geen minuut van mijn kostbare tijd in de keuken aan baksels die niet perse gezonder zijn dan een boterhammetje notenpasta met een glas melk. Want die gezondheidsclaims zijn vaak ook nog heel discutabel. Je kunt een gezond eetpatroon namelijk niet ophangen aan 1 maaltijd of tussendoortje. Het gaat er om hoe iemands eetpatroon door de hele week heen er uit ziet.

Dus ook voor de NIET keukenprinsessen onder ons: geen paniek, je kunt prima afvallen en gezond eten door gebruik te maken van “ouderwetse” producten als brood en melk!

Laat je niet gek maken door de berichtgevingen die puur gericht zijn op marketing!

Ik hoop dat ik je een beetje gerust heb kunnen stellen. Roept mijn bericht juist vragen op, weet je niet meer waar je nu goed aan doet? Wil je graag dat ik een keer met je mee kijk? Vraag dan nu een gratis consult aan, ik help je graag op weg!

Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*