Uniek in Alphen aan den Rijn

Afvallen zonder dieet in Alphen aan den Rijn

Alle vormen van diëten werken. 

Daar ga ik niet over liegen en dat heb je zelf waarschijnlijk al meerdere malen ervaren. Ze doen wat ze beloven: je valt af en nog snel ook!

 

Wat ze echter niet beloven, is dat het effect blijvend is. 

En ook dat heb je waarschijnlijk al lang door.

 De reden dat ze niet werken is onder andere dat de verandering van je eetpatroon van tijdelijke aard is, simpelweg omdat een dieet niet voor de rest van je leven vol te houden is.

 

Vandaar dat een nieuwe trend is geboren: “afvallen zonder dieet”. Ook hier in Alphen zie ik het aantal gewichtsconsulenten, voedingscoaches en leefstijlcoaches, die pretenderen dat dit het ei van Columbus is, als paddenstoelen uit de grond schieten.

 

Maar dit soort programma’s zijn niks meer of minder dan een dieet in vermomming! Het belangrijkste kenmerk namelijk van een dieet is dat er sprake is van zogenaamde eetregels. Regels over welke producten je wel of niet mag eten, maar ook regels over hoeveelheden, verhoudingen en calorieën. En juist deze regels maken dat volhouden nog steeds een probleem zal zijn. Ook wanneer je dus denkt dat je niet meer op dieet bent.

 

Het probleem namelijk van eetregels is dat dit regels zijn die van buitenaf worden opgelegd terwijl het hebben van honger, de behoefte aan eten voor een groot deel een interne aangelegenheid is. De behoefte aan voedingsstoffen en energie van jouw lichaam stopt niet op het moment waarop jij víndt dat je genoeg gegeten hebt, maar wanneer daadwerkelijk verzadiging en voldoening is ingetreden.  

 

Eten volgens richtlijnen van een leefstijlprogramma  die gericht zijn op gewichtsverlies leiden er dan ook toe dat je moedwillig de behoeftes van je lichaam zal negeren. En dat pikt je lichaam niet! Dit zal je merken doordat je gaat afwijken van de voedingsrichtlijnen en dan zeer waarschijnlijk ook gelijk veel te veel zal eten. Niet omdat je geen doorzettingsvermogen hebt, maar simpelweg omdat je niet bestand kunt zijn tegen de oerdrift van je lichaam.

 

Het lichaam heeft voeding namelijk nodig om te kunnen overleven, net zo goed als dat het zuurstof nodig heeft. Het moedwillig negeren van je honger kun je dan ook vergelijken met het inhouden van je adem. Al doe je nog zo je best, dat gaat gewoon niet.

 

Is afvallen dan onmogelijk? Nee, zeker niet. Het moet alleen geen doel op zich zijn. Wanneer je je focust verlegt van je gewicht naar de reden waarom je jezelf overeet en zo werkt aan het herstel van je relatie met eten, kan afvallen absoluut een gevolg zijn. 

 

Is deze mindshift spannend? Reken maar! Kan deze mindshift rekenen op weerstand? Absoluut! Dat is namelijk niet zo gek wanneer je al jaren denkt dat afvallen een must is om lekker in je vel te kunnen zitten. Precies om deze reden help ik vrouwen om afscheid te nemen van deze gedachte door hen het tegendeel te laten ervaren.

 

Wil je meer weten over mijn visie en hoe ik je kan helpen om je weer lekker in je vel te voelen? Neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking, of lees de ervaringen van de vrouwen waarmee ik heb samengewerkt.